perjantai 6. lokakuuta 2006

Marise Soome-trip

MARIS (12.b):

Minu reis Soome algas 29. septembril kella 02. 00 äratusega. Imekombel sain päris kiiresti üles ja vajalikud asjad kokku pakitud. Ärevus oli vist päris suur, sest tavaliselt ma ikka sellisel kellaajal ei tõuse. . kohe päris kindlasti mitte!:DKuskil kella kolme ajal öösel alustasime autosõiduga Tallinna (läksin koos vanematega Soome ning Tallinna sadamas pidin kokku saama ühe sõbraga, kes tahtis ka tulla kaasa). Me polnud veel koduväravast väljagi saanud, kui mõned (mina) metsapeatust küsisin:D. Sõit Tallinna polnudki kõige hullem, märkimisväärne oleks see, et püsisin terve tee Tallinna üleval, isa magas mõnusalt tagaistmel. Keegi pidi ju autojuhile seltsis olema, et too magama ei jääks! Liiklus oli suht normaalne! Esimene suurem peatus oli Mäo ristis, seal sõime rämpstoitu hommikuks, aga päris hea oli, sain ka kujutluse, mida rekkamehed tunnevad!:)Tallinnasse jõudsime kuskile kuue paiku hommikul, parkisime oma rohelise "konna" lennujaamaparklasse. Istusime autos, kuulasime raadio Sky+, tegelikult mina kuulasin, vanemad magasid veidi, mul oli nälg:D. . . . Sadamasse läksime taksoga, pidime rohkem maksma, taksojuht võttis vahelt. . deem. . . Lõpuks ometi sadamas! Kristi ja ta sõber olid ette jõudnud, ootasid ma ei tea keda või mida. . laeva ehk:DKui meie chek-in´d olid tehtud, istusime niisama sadamas. Hakati laskma laevale, tollist saime kõik ilusti läbi, laevasõit kestis suht kaua:D. . . . aga igav meil polnud, sai kaarte taotud ja muidu juttu räägitud. Kristi luges raamatut!!



Hommikupäikeses Tallinn


Soome tollist saime ka hästi läbi! Edasised teed viisid meid lahku, mina koos sõbra ja vanematega tuterdasime niisama linnas ringi, väga tore oli ja meeldejääv. Käisime Mäkis söömas, see oli küll negatiivne kogemus, kuna teenindaja ei osanud eesti keelt, pidin mina oma soome keelte oskustega välja tulema ja aitama perel süüa saada!:D. . . lõpuks see noormees sai asjale pihta ja andis mulle soovitud eined! Veel parem nali oli see, kui sõber Ahti soovis Big Mac´i einet ja ühte lis burgerit. . teenindaja andis talle topelt Big Mac`i!:D. . . . nalja kui palju:D(A)Soomes käisime poodides, kõndisime jala Linnamäele, tahtsime "Ameerika mägesid" vallutama minna, aga see lõbustuspark oli kahjuks kinni!(asi, mille pärast Soome kindlasti tagasi lähen:D)Linnas kõndides kaotasid vanemad kaotasid mind ära ja ema saatis mulle vahva SMS`i, nimelt:"Oodake, oleme poes!" Aga kuna poode oli ümberringi päris palju, siis see sõnum ajas naerma:D

Mulle meeldisid Soome tänavad, sest kõik need teed olid munakividest tehtud, mis olid väga ilusad! Helsingis polnud suuri pilvelõhkujaid, vaid olid väikesed (tglt suht suured) vanaaegsed hooned, need olid nii ilusad! Ja mis mulle siiralt huvi pakkus, olid need graniidikaljud! Hästi ilus vaade oli Linnamäelt, kus üks trikirattur tegi trikke meile nendelt kividelt alla sõites, väga osav rattur!!

Kuna mina, nõrk sportlane, ei suutnud enam kõndida, siis otsustasime (Ahtiga) vanematest lahku minna ja suuna sadamasse võtta! Jõudsime sadamasse mingi 4 tundi enne laeva väljumist. Igav meil polnud, vaatasime varem tehtud pilte ja raiskasime sadamapoes nänni peale veidi raha. Siis tund enne chek-in`i tulid vanemad, olime kõik koos ja rääkisime päeva muljetest, mis olid kõigil positiivsed muidugi!Siis tulid üllatus-üllatus Kristi koos oma sõpsiga. Ja algas meeletu seiklus tagasi koju. . Eestisse!Olime Soome tolli järjekorras, kui Kristi sõber viskas nalja nii, et isegi soomlased (vb nad ei jaganud matsu, aga. . ) naersid nii kuis jaksasid:D. . . Eestlased muidugi kaa, päris naljakas ju vaadata, kuidas neli noort eestlast Soome tolli ukse taga kaarte mängisid!Kui hakati meid tollist läbi laskma, olime mega õnnelikud. . . mina kui siis tubli jooksja pidin jooksma ja võtma meile parimad kohad laevas - need olid sööklas akna ääres ja vaatega laeva ette vms:D. . . . siis algasid suured sisseostud, nimelt ema ostis lõhnasid, mida ta tahtis ja mida ta sõbrantsid olid endale tellinud! Isa oli super väsinud ja lebotas niisama, meie, noored, mängisime pokkerit raha peale, kus ma rahast täielikult ilma jäin:D. . . . õnneks enne seda sain ostud tehtud!! Kui Tallinna linna tuled juba paistsid, siis oli hea meel koju naasta! Laeva peal oli õhtul päris palju soomlasi, kes olid vist puhkama tulnud, nad laulsid karaoket!! Sadamas saime kohe takso peale ja sealt lennujaama! Sõit Tartu oli masendav, kuna kõik olid väsinud. Mitu korda pidasime tee ääres kinni, et ennast turgutada ja mitte rooli taha magama jääda!Tartu lähedal jooksid paljud loomad üle tee, mis oli suht masendav, kui unine inimene roolis on. Aga jõudsime õnnelikult ja väsinuna koju!Igatahes Soomes oli väga tore, sealsed inimesed olid viisakad ja sõbralikud. Teinekord kindlasti tagasi ja kauemaks!

Tuomiokirkko ootab ...