tiistai 14. lokakuuta 2008

Aleksis Kivi päev

Aleksis Kivi päev toimus 10.oktoobril Soome instituudis. Selle päeva korraldamine on saanud traditsiooniks, igal aastal erikohas, seekord oli järg Tartu käes.Ma käisin sel üritusel esimest korda. Päev oli huvitav. Aga 10.okt seepärast ,et siis sündis Aleksis Kivi
Päev algas. Registreerimine timus Soome insituudis koos väike kohvilauaga. Sealt edasi suunuduti Tartu Mart Reiniku Gümnaasiumi uude hoonesse.
Kogu üritus algas osavõttjate tutvuistamisega. Meie koolil, Tartu Forseliuse Gümnaasiumil, oli ettevalmistatud luulekava. Minule isiklikult meeldis Tartu Tamme Gümnaasiumi etteaste, nemad esitasid mõtteta dialoogi. Hoolimatta nulltekstis oli see väga tähelepanuväärne ja meelt köitev. Edasi algas loeng ülikooli moodi, rääkima oli tulnud Tartu Ülikooli õppejõud, kes ise oli soomlane. Ome ettekande tegid ka Tartu Ülikooli tundengid, kelle erialaks oli soome keele õppimine. Aga et kogu loeng mööda külgi alla ei jookseks, siis korraldati viktoriin. Peale seda rühmatööd mingi Tartu Mart Reioniku Gümnaasiumi vanasse hoonesse lõunale. Seal lõppeski minu jaoks see päev. Kindlasti võimaluse korral võtan osa ka järgmine aasta. :)

Ei kommentteja: